Annonce:Gode råd før du køber racercykel

Her er lidt vejledning, når du skal ud og købe racercykel.

Komponenter
De 3 store producenter af cykelkomponenter er Shimano, Campagnolo og SRAM. Prisen følger typisk kvaliteten. Men prøv de 3 systemer, og få et indtryk af, hvilket du bedst kan lide både rent æstetisk og funktionelt, hvordan skifte- og bremsegrebene passer i dine hænder.

Dyr eller billig løsning
Det du især betaler meget for, når du skal købe cykler, er lav vægt. Du får altså ikke nødvendigvis nogle komponenter er holder eller virker bedre, hvis du køber de dyreste. Ofte er de billigere komponenter produceret på samme både bare i tungere materialer. I næsten alle tilfælde bruges aluminium i de billigere modeller i stedet for kulfiber. Så for færre penge får du faktisk et mere holdbart og stærkere produkt. Det er blot en smule tungere. Det kan selvfølgelig betyder noget for professionelle, specielt hvis det går op, men spørgsmålet er om det betyder noget for mig, og spørgsmålet er om det er noget du vil betale dyrt for.

Opgradér senere
Mange begår den dyre fejl at købe det bedste af det bedste fra staten. Nu skal de rigtig ud at køre på racercykel, og så skal du også have det bedste udstyr. Efter kort tid mister de så lysten til at cykle, og den dyre cykle står og bare og samler støv. Du behøver ikke få det hele med det samme, du kan altid opgradere senere, når du er sikker på at interessen vil vare ved. Du får ikke meget for pengene, hvis du skal have det letteste udstyr. Du får meget mere for pengene, hvis du går lidt op i vægt.

Gear
Selv de billigste gear fungerer ganske glimrende, og så er de billigere at udskifte, hvis de bliver ødelagt.

Kranksæt
Vælg et billigt kranksæt, hvis du er nybegynder. Skift til et bedre, når du har slidt det op, og ved at interessen fortsætter.
Stel
Vælg aluminium, og gem den dyre karbon, til du vil i gang med at konkurrere.

Køb på nettet
Ved køb af racercykel på nettet, så er der ofte en del penge at spare, men hjælp og service er mere besværligt, så du bør overveje hvor meget du selv kan ordne, hvis du køber på nettet. Hvis du handler cykel på nettet, så skal du kende dine mål. Der vil typisk være en størrelsesguide, så vil kunne hjælpe dig til at finde den rigtige størrelse. Hvis du er førstegangskøber, så kan du med fordel vælge webbutik der har et showroom, hvor du kan prøve cyklen først.

Ekstraudstyr
En cykelhjelm skal du have. En vindtæt cykeljakke er også godt at have, så vejret ikke sætter en stopper cyklingen.. Et par cykelhandsker vil også være godt forkomfort, og de vil sikrer et godt greb på cyklen.
Information på sider:

Sportsudstyr - Racercykler - Gode råd før du køber racercykel - Cykler - Gode cykelråd - Netbutikker - Du er her: Racercykler - Racercykler -